Orasnice bez glutena

Orasnice bez glutena
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
21/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije10
"Ukusne orasnice bez glutena, koje svako može da proba"

Potrebni sastojci

  • tahini - 130 g, pasta od oraha
  • maslinovo ulje - 45 ml, ulje
  • kokosov šećer - 110 g
  • brašno od heljde - 150 g, integralno
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • laneno brašno - 20 g
  • voda - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve sastojke u posudu, nemojte zaboraviti da aktivirate sodu sa sirćetom, sipajte ga preko nje.

Promešajte rukama ili drvenom kašikom dok ne dobijete lopstu od testa koja se mrvi.

Rukama oblikujte orasnice dok ne dobijete željenu veličinu i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite orasnice u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-17 minuta.

Izvadite pleh i premestite orasnice na rešetku da se hlade.

Uradite to pažljivo, zato što dok su još tople mekane su i mogu se slomiti.

Čim se ohlade vegan orasnice postaju hrskave.

Nakon što se ohlade, čuvajte bezlutenske orasnice u kutiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: