Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Lotus torta sa belom čokoladom

Lotus torta sa belom čokoladom

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
161275
Lotus torta sa belom čokoladom
Fotografije: Sanja Čipčić
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Uživajte uz predivnu lotus tortu sa belom čokoladom"

Potrebni sastojci

  • ZA PODLOGU
  • lotus keks - 300 g
  • maslac - 125 g
  • ZA FIL
  • bela čokolada - 200 g
  • krem sir - 500 g (punomasni)
  • šećer u prahu - 75 g
  • aroma vanile - 5 ml
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • lotus krem - 200 g
  • ZA DEKORACIJU
  • lotus krem - 200 g
  • slatka pavlaka - 150 ml (umućena)
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema podloge:

Samleti keks u multipraktiku, dodati otopljeni maslac i mešati dok se ne dobije lepljiva, kompaktna masa. Utisnuti u dno kalupa prečnika 22 cm (visine najmanje 8 cm) i staviti u frižider dok se priprema fil.

Priprema fila:

Otopiti belu čokoladu u mikrotalasoj, više puta po 30 s (nakon 30 s izvadite posudu iz mikrotalasne, promešate i vratite na još 30 s) i ostaviti 10 min da se prohladi. U većoj posudi ručno umutiti krem sir sa šećerom u prahu i vanilom, zatim dodati otopljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se svi sastojci sjedine. Posebno umutiti slatku pavlaku pa je dodati u fil sa sirom. Sipati lotus krem u tankom sloju preko celog fila i nežno umešati špatulom tako da ostanu tragovi krema (poput mermera). Premazati fil preko podloge od keksa i ostaviti u frižideru preko noći.

Savetujem vam da koristite onu čokoladu koju biste inače kupili za jelo.

Dekoracija:

Pažljivo skinuti obruč sa torte, poravnati špatulom i preliti otopljenim lotus kremom. Morate biti hitri, jer se krem brzo steže i mogu ostati tragovi od špatule. Napraviti ruže od slatke pavlake duž ivice torte i ukrasiti lotus keksom.

Lotus torta sa belom čokoladom je gotova

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: