bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Lenji hleb sa sodom

Lenji hleb sa sodom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Početnik
141848319
Lenji hleb sa sodom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
07/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Hleb sa sodom za zauzete domaćice koji se sprema brzo i jednostavno, a i veoma je ukusan"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 kantica
  • brašno - 2 šolje + 1/2 šolje, za dodatno mešenje
  • soda - 1.5 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugasite sodu u kiselom mleku, dodajte i so. Izmešajte i ostavite da se aktivira.

U odgovarajuću posudu prosejte dve čaše brašna i dodajte mleko. Dobro izmešajte dok se ne dobije testo za hleb koje se ne lepi.

Nabrašnite kuhinjsku radnu površinu i sipajte testo. Sa ostalom polovinom čaše brašna umesite i oblikujte testo u loptu.

Prebacite u nauljenu i nabrašnjenu tespiju. Pomoću oštrog noža napravite proreze odozgo i hleb pospite brašnom.

Zagrejte rernu na 180-200 stepeni i pecite hleb dok ne bude gotov.

Recept za lenji hleb sa sodom je veoma uspešan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: