Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija od pečuraka sa mesom

Janija od pečuraka sa mesom

NikiNiki
Guru
565853k
Janija od pečuraka sa mesom
Fotografije: Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Prijatno uz porciju janije od pečuraka sa mesom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • šaragepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 6 čenova
  • pečurke - 200 g
  • vino - 100 ml, crveno
  • voda - 50 ml
  • brašno - 1/2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • začin pikantina - po ukusu
  • peršun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kocke i stavljamo u zagrejanu masnoću da se prži dok ne postane zlatasto.

Za to vreme očistimo i isečemo pečurke, luk, šargarepu i beli luk.

Nakon što se meso zapržilo dodajemo na sitno isečen luk i šaragrepu.

Zapržimo još pet minuta, dodajemo isečene pečurke i pržimo još pet minuta.

Dodajemo začine, promešamo i dodajemo vino i vodu.

Ostavljamo jelo na tihoj vatri da se krčka oko 10 minuta.

Na kraju dodajemo umućeno brašno u malo vode i mešamo ukusnu janiju dok se ne zgusne.

Serviramo janiju od pečuraka sa mesom, posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: