Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Janija od leblebija sa mlevenim mesom

Janija od leblebija sa mlevenim mesom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Janija od leblebija sa mlevenim mesom
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Janija za sliku i priliku, kakvu svako može sam da spremi"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • mleveno meso - 200 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 kašike, koncentrat paradajza
  • so - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • brašno - 3 kašike, za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo u mleveno meso stavljamo malo soli i bibera i mešamo, posle od mlevenog mesa pravimo male loptice kao za supu.

U jednu malu tepsiju stavljamo brašno i ubacujemo unutra i uvaljamo loptice.

Posle sečemo luk i šargarepu i dinstamo ih u ulju, dodajemo koncentrat paradajza i mešamo, nakon toga dolivamo litar i po vruće vode i unutra ubacujemo loptice mlevenog mesa i leblebije, dodajemo so i biber i alevu papriku i ostavljamo da se kuva na laganoj vatri.

Prijatno onima koji će probati. I želim da dodam - ako se stavlja aleva paprika umesto koncentrata od paradajza, janija od leblebija sa mlevenim mesom će mirisati na blago izgorelo, to je tipično za leblebije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: