Način pripreme
Maslac se promeša sa žumancem, solju i šećerom. Dodaju se mleveni bademi i brašno.
Zamesi se testo, pravi se lopta i ostavlja se na hladnom jedan sat.
Uzima se po malo testa, razvija se i pomoću kalupa se seku srca. Ja sam razvila između dva lista papira za pečenje.
Ne vadi se celo testo iz frižidera, da ne omekša (nema podizača testa).
Peče se 10-12 minuta i rerni zagrejanoj na 200 stepeni (180 sa uključenim duvanjem).
Za to vreme se sprema glazura: pomešaju se šećer u prahu i sok od limuna.
Kada se keks ohladi, maže se džemom od malina i slepljuje se dva po dva.
Polovina površine srca se maže belom glazurom.
Ono što ostane od glazure pomeša se sa džemom od malina i maže se drugi deo.
U sredinu omiljenog slepljenog kolača može da se stavi jedan oljušten badem ili da se pospe filetiranim bademima.
Predivna ideha za iznenađenje iz ova srca od maline za Svetog Valnetina!