Način pripreme
U posudi pomešamo sve sastojke - kukuruzno i tipsko brašno, seme suncokreta, himalajsku so, čubar, sveže listove bosiljka (sitno iseckane) i mleveni kumin.
Pomešamo ih zajedno sa nerafinisanim suncokretovim uljem. Postepeno počinjemo da sipamo mlaku vodu i mesimo meko testo.
Podelimo testo na dva dela, jednu loptu vraćamo u posudu i uvijamo da se ne suši, a drugu razvučemo na tanak sloj (debljine oko 5 mm).
Ako su deblji domaći krekeri, biće mekši, a ako su tanji - biće hrskaviji.
Kalupima isečemo figurice i pažljivo poređamo u ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Isto ponavljamo i sa preostalim testo, dobijamo ukupno oko dva velika pleha.
Pečemo naše vegan krekere na 200 stepeni oko 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju odozdo i po ivicama.
Nakon što izvadimo hrskave krekere iz rerne i kad se malo ohlade, čuvamo ih u kutiji da se ne stvrdnu previše.
Čudesni i lagani kukuruzni krekeri odgovarajući ćak i za put.
Zdrave i hrskave grisine sa prijatnim mirisom i ukusom bosiljka.
Veoma ukusno!