Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Kukuruzni krekeri

Kukuruzni krekeri

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Kukuruzni krekeri
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
01/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Ukusni vegan krekeri za jelo - poslužite se"

Potrebni sastojci

  • kurukuzno brašno - 2 šolje (fino)
  • tipsko brašno - 1/2 šolje
  • seme suncokreta - 2 šake (oljušteno, sirovo)
  • himalajska so - 2 kašičice, ravne, fina
  • čubar - 2 - 3 prstohvata (suv i izmrvljen)
  • bosiljak - 3 - 5 svežih listova
  • kumin - 1 - 2 prstohvata (po želji)
  • voda - oko 3/4 šolje (mlaka)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 3 supene kašike + za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sve sastojke - kukuruzno i tipsko brašno, seme suncokreta, himalajsku so, čubar, sveže listove bosiljka (sitno iseckane) i mleveni kumin.

Pomešamo ih zajedno sa nerafinisanim suncokretovim uljem. Postepeno počinjemo da sipamo mlaku vodu i mesimo meko testo.

Podelimo testo na dva dela, jednu loptu vraćamo u posudu i uvijamo da se ne suši, a drugu razvučemo na tanak sloj (debljine oko 5 mm).

Ako su deblji domaći krekeri, biće mekši, a ako su tanji - biće hrskaviji.

Kalupima isečemo figurice i pažljivo poređamo u ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Isto ponavljamo i sa preostalim testo, dobijamo ukupno oko dva velika pleha.

Pečemo naše vegan krekere na 200 stepeni oko 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju odozdo i po ivicama.

Nakon što izvadimo hrskave krekere iz rerne i kad se malo ohlade, čuvamo ih u kutiji da se ne stvrdnu previše.

Čudesni i lagani kukuruzni krekeri odgovarajući ćak i za put.

Zdrave i hrskave grisine sa prijatnim mirisom i ukusom bosiljka.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: