Način pripreme
U šolji sa hladnim svežim mlekom natopite želtin da omekša.
U šerpu sipajte pavlaku i sveže mleko. Zasladite i stavite na ringlu. Kada je tečnost pred vrenjem sklonite posudu sa ringle, sipajte sveže mleko sa omekšalim želatinom i mešajte dok se ne istopi dobro. Aromatizujte jednom vanilom.
Sipajte krem u odgovarajuće čaše i ostavite da se ohladi pre nego što ga stavite u frižider, da se konačno stegne.
Možete da nagnete čašu dok se krem hladi, da dobijete lepši efekat nakon što dodate salsu.
Očistite trešnje od koštica. Stavite ih u šerpu sa šećerom i vodom. Skuvajte dok se blago ne zgusne.
Sklonite posudu sa vatre, sipajte sok od limuna i aromatizujte vanilom. Servirajte panakotu dobro ohlađenu!
Nek vam je slatko! Panakota sa salsom od trešanja je gotova.