Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan sa salsom od paradajza

Punjeni patlidžan sa salsom od paradajza

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k133
Punjeni patlidžan sa salsom od paradajza
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
03/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Uživajte u porciji punjenog patlidžana sa salsom od paradajza"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
  • beli luk - 1 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • peršun - za posipanje
  • so - za soljenje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo patlidžan na pola po dužini i posolimo ga. Ostavljamo ga 15 sekundi sa strane i isplaknemo ga obilno vodom. Izdubimo ga i poređamo u posudu za pečenje.

Izdubljeni deo sipamo u blender. Dodajemo luk, beli luk i prethodno oljušten paradajz. Sameljemo ali ne mnogo fino. U smesu dodajemo maslinovo ulje, sirće, šećer, promešamo i tom smesom punimo izdubljen patlidžan.

Pečemo patlidžan sa paradajzom na 200 stepeni oko 35 minuta.

Izvadimo gotov punjeni patlidžan u tanjire, posipamo peršunom i serviramo.

Mnogo su ukusni sa grilovanim sirom.

Ako vam režim dozvoljava možete da kombinujete punjeni patlidžan sa salsom od paradajza sa sote krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: