Sterilizovan sos za špagete Arabiata

14/09/2020
"U svakom trenutku možete da imate ukusan sos za špagete - samo u nekoliko jednostavnih koraka"
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj pikantni sos za špagete je olakšica u svakoj kuhinji, zato što je spreman za upotrebu, kako kao osnova, tako i kao sastojak sa drugim komponentama za pripremanje testenine.

Za taj cilj očistim luk, krupno ga isečem i dinstam ga na ulju. U njega dodajem čenove belog luka i iseckane ljute papričice, koje sam prethodno očistila od semenčica.

Nakon što se izdinstaju, otprilike 10 minuta, sklanjam beli luk i dodajem oprane i krupno iseckane dve sorte paradajza.

Začinim biberom, šećerom i solju po ukusu /svaki kulinar ima različit specifičan ukus, a i količina šećera zavisi od kiselosti paradajza i ljutine papričica/.

Nakon što voda ispari i sos se redukuje, dodajem paradajz pire/moj je domaće spremljen i njegova kiselost je slaba/.

Ostavljam da se krčka na veoma slaboj vatri još 40 minuta, kako bi se dobila potrebna gustina.

Kada se sos ohladi, isečem bosiljak i pasiram dok ne postane homogeno.

Sipam ga u teglice i sterilizujem 10 minuta. Olakšica za svaku domaćicu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar