Pileće džigerice u rerni pod folijom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
16/09/2020
"Folija ne može da zaustavi aromu pilećih džigerica, koja dolazi iz rerne, ali ipak učestvije u njihovom raskošnom ukusu"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 700 g
  • luk - 3 glavice, stari
  • pečurke - 300 g, šampinjoni
  • crvene paprike - 2 komada
  • pivo - 200 ml
  • maslac - 3 kašike
  • so
  • biber
  • peršun - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite džigerice, operite pod tekućom vodom i iscedite u cediljku.

Stavite ih u posudu za pečenje. Poređajte maslac između njih.

Luk i pečurke oljuštite i isecite na kriške. Posolite ih i i dodajte u posudu za pečenje. Red je na papriku - takođe očišćenu i isečenu na sitno.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Pažljivo sipajte pivo i pokrijte posudu folijom.

Pecite džigerice u rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Nakon toga smanjite na 180 stepeni i otkrijte foliju da se zapeku desetak minuta.

Pileće džigerice u rerni pod folijom servirajte posute isečenim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar