Pileće džigerice u rerni

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
972436325
Pileće džigerice u rerni
Fotografije: Potrebitel#167180
1 / 2
03/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Spremljene baš na ovaj način, pileće džigerice su sjajno jelo ili meze uz omiljeno piće"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • luk - 5 - 6 glavica, star
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 3 - 4 komada, crvena, sveža
  • belo vino - 1/2 šolje (voda)
  • so
  • biber
  • soja sos
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice se operu u nekoliko voda. Na minut se ubace u posoljenu kipuću vodu, izvade se.

Luk se oljušti i iseče na polumesece, šaragrepe se narendaju, paprike se očiste i iseku se na tanke lente.

Zapržimo luk na 7-8 minuta, dodajemo šargarepe i paprike i pržimo još 3-4 minuta.

U posudu za pečenje stavljamo luk, šaragrepu i paprike, proceđene džigerice i začinjavamo soja sosom, sokom od limuna, vinom i biberom.

Posudu za pečenje pokrivamo folijom i pečemo 40 minuta na 70 stepeni. Nakon toga sklanjamo foliju i zapečemo još malo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: