Način pripreme
Očistite ribu od iznutrica i operite je dobro pod tekućom vodom. Isecite na pola po dužini.
Nakon toga je osušite kuhinjskim ubrusom.
Namažite isečene ribe maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Ostavite ih 30 minuta u frižideru.
Isecite selen na sitno.
Iscedite sok jednog limuna, drugi isecite na kolutove.
Stavite ribu u posudu za pečenje.
Pomešajte selen sa sokom do limuna, promešajte i prelijte skušu. Odozgo poređajte kriške limuna.
Pokrijte posudu folijom i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeno 30 minuta.
Nakon toga sklonite foliju i pecite još 5 minuta na funkciji gril, dok ne dobiju blagu preplanulost.
Servirajte pečenu skušu sa selenom sa odgovarajućim garnirungom i čašom belog vina.
Prijatno uz ovu skušu sa selenom pod folijom!