Način pripreme
U odgovarajuću posudu kuvanje na pari stavite maslac i nalomljenu čokoladu.
Razlijte smesu na pari dok se ne dobije glatka smesa. Čim je gotova pokrijte posudu i ostavite sa strane.
Pomoću miskera umutite jaja i šećer u vazdušastu penu. Dodajte prstohvat soli i orahe namrvljene na sitno.
Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo i počnite da ga dodajete u smesu od jaja.
Dodajte lagano i u porcijama. Ne mešajte energično, da ne spadne obim smese. Na kraju dodajte i istopljenu čokoladu. Ponovo promešajte.
Sipajte smesu u posudu za pečenje koju ste postavili papirom za pečenje. Stavite čokoladni kolač u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko pola sata.
Čim je brauni gotov, ostavite da se ohladi. Ako počnete da ga sečete dok je vruć rizikujete da se raspadne.
Isecite brauni zalogaje oštrim nožem i servirajte sa dekorativnim čačkalicama.