Svinjski zalogaji u listovima kupusa

13/03/2017
"Bez rasprave, ovo su sarme sa najukusnijim nadevom, koje smo ikada probali "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano629
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • svinjsko meso - 2 kg od vrata
  • biber
  • aleva paprika
  • sok od kupusa - 1 šolja
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na zalogaje. Pospite biberom, alevom paprikom i promešajte.

Odvojite listove i sklonite cvrsti deo.

Na jedan list stavite tri zalogaja mesa i uvijte kao sarmu. Napravite sve sarme na ovaj način. Poređajte zbijeno u namazan pleh.

Prelijte sa jednom šoljom soka od kupusa i malo masti. Prekrijte folijom i pecite jedan sat na 200 stepeni.

Odvijte sarme, smanjite rernu na 180 stepeni i pecite jedan čas.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar