bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prokelj sa maslacem

Prokelj sa maslacem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Prokelj sa maslacem
Fotografije: Petya Aleksandrova
1 / 4
21/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kada je reč o prokelju, čovek jednostavno ne može da ostane ravnodušan"

Potrebni sastojci

  • prokelj - 1 kg
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g, svež
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Prokelj očistite od požutelih listića i operite dobro.

Stavite ga da se blanšira nekoliko minuta u kipućoj vodi, u koju ste dodali sok od pola limuna i malo oraščića. Ocedite dobro blago omekšali prokelj.

Zagrejte maslac u širokom tiganju i zapržite na kratko iseckane čenove belog luka. Dodajte prokelj i mešajte dok se ne zaprži.

Na kraju začinite solju i biberom po ukusu. Servirajte porcije prokelja sa maslacem, posute sveže iseckanim peršunom i preostalim sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: