Prokelj sa maslacem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
21/09/2020
"Kada je reč o prokelju, čovek jednostavno ne može da ostane ravnodušan "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano339
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prokelj - 1 kg
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g, svež
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Prokelj očistite od požutelih listića i operite dobro.

Stavite ga da se blanšira nekoliko minuta u kipućoj vodi, u koju ste dodali sok od pola limuna i malo oraščića. Ocedite dobro blago omekšali prokelj.

Zagrejte maslac u širokom tiganju i zapržite na kratko iseckane čenove belog luka. Dodajte prokelj i mešajte dok se ne zaprži.

Na kraju začinite solju i biberom po ukusu. Servirajte porcije prokelja sa maslacem, posute sveže iseckanim peršunom i preostalim sokom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar