Konzervirani patlidžan

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
46
287
25/09/2020
"Svake godine konzerviramo patlidžan, jer su oni u osnovi najukusnijih zimskih salata i namaza!"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 kg
  • sirće - 2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • mirođija - 1 vrh biljke
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i nasecite ga na kockice stranica oko 1 cm. Posolite patlidžan i ostavite ga oko 15 minuta da pusti sok i izbaci gorčinu. Nakon toga ocedite patlidžan.

Sipajte sirće, vodu i 3 kašike soli u šerpu i ostavite na vatri da proključa. Rešetkom ubacujte po 2-3 kašike patlidžana u marinadu i ostavljajte ga da se kuva minut-dva, ali ne da se raskuva. Izvadite patlidžan i na isti način obradite preostali.

U posudi promešajte patlidžan sa sitno naseckanom mirođijom i napunite male teglice do vrha.

Kuvajte tegle oko 10 minuta nakon što voda proključa i okrenite ih poklopcima na dole.

Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar