Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Domaća parena turšija

Domaća parena turšija

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaća parena turšija1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
"Jedna turšija, koju odmah stavljamo na spisak omiljenih!"

Potrebni sastojci

  • paprika - 2 kg crvena
  • paprika - 1, 5 kg zelena
  • kupus - 1, 5 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 500 g
  • peršun - 4 veze
  • Za salamuru
  • sirće - 1 litar
  • ulje - 500 ml
  • šećer - 500 g
  • biber - 8 - 10 zrna
  • piment - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki i nasecite ih na 2-3 parčeta.

Skuvajte salamuru i potopite paprike u nju na nekoliko minuta dok ključa.

Procedite salamuru i ponovo je zagrejte do ključanja.

Na isti način postupite sa sitno iseckanim kupusom i šargarepom, koju ste nasekli na kolutove.

Ređajte namirnice u tegle u slojevima, a između slojeva stavljajte peršun.

Prelijte salamurom.

Zatvorite tegle i kuvajte ih 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: