Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Parena turšija od crvene paprike

Parena turšija od crvene paprike

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Parena turšija od crvene paprike1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
"Uz tooliko crvenih paprika na pijaci jednostavno ne možete da ne ostavite bar nekoliko tegli parene turšije!"

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 5 kg
  • sirće - 1 litra, vinsko
  • vino - 1 litar
  • voda - 1 litar
  • so - 2 šolje
  • šećer - 3 - 4 kašike (može i bez)
  • ulje - 2 šolje
  • slačica - 1 - 2 kašike, seme
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite paprike i očistite ih od semenki. Stavite u posudu da provri sirće, vino, voda, so, šećer i ulje.

Ubacujte po nekoliko paprika u kipuću smesu. Nakon 2-3 minuta ih vadite i ubacujte sledeće.

Čim se parene paprike ohlade, poređajte ih u tegle, a po želji dodajte očišćene čenove belog luka.

Salamuru stavite da provri još jednom i dolijte u tegle, dodajući i po malo zrna slačice.

Odozgo pritisnite sa po dva ukrštena štapića loze.

Zatvorite tegle čvrsto i čuvajte na hladnom mestu. Nakon 18 dana parena turšija od crvene paprike je spremna za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: