Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaća turšija sa zelenim paradajzom

Domaća turšija sa zelenim paradajzom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Domaća turšija sa zelenim paradajzom
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Evo, izvadili smo najukusniju turšiju, sada je vaš red da izvadite i aperitiv"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 6 kg
  • celer - 2 vezice
  • morska so - 1 šolja
  • šećer - 4 šolje
  • sirće - 4 šolje
  • voda - 9 šolja
  • aspirin
* merne jedinice

Način pripreme

Zeleni paradajz se pere, čisti i seče se na krupno.

Peremo i sečemo celer zajedno s drškama. U duboku posudu se stavlja devet šolja vode, šećer, sirće, morska so.

Mešamo dobro dok se ne rastvore sastojci. Pripremamo tegle, na dno stavljamo po jedan aspirin, grančicu celera.

Naređamo gusto zeleni paradajz i odozgo se opet stavlja celer. Sve tegle se prelivaju ovom hladnom salamurom bez sterilizacije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: