Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa lukom i pečurkama u sosu od pavlake

Svinjetina sa lukom i pečurkama u sosu od pavlake

Svinjetina sa lukom i pečurkama u sosu od pavlake
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Sočna svinjetina koja pliva u moru nežnog sosa od pavlake - i posle neka nam bude loše"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1200 g, plećka
  • luk - 3 - 4 glavice
  • pečurke - 400 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite na krugove. Stavite ga u pleh za pečenje i prelijte uljem. Dinstajte dok ne omekša u ugrejanoj rerno.

Dodajte meso, isečeno na ivice i isečene kriške pečuraka.

Začinite solju i biberom.

Pecite u rerni dok ne dobije meso zlatnu boju. Prelijte pavlakom, promešajte i pecite još 5-6 minuta dok se sos ne zgusne.

Servirajte sa odgovarajućom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: