Način pripreme
Meso isecite na kockice, posolite i pobiberite. U šerpi sa ugrejanim uljem dodajte meso.
Isecite praziluk na žilijen, dodajte ga u meso i počnite da pržite, nakon toga dodajte oceđee i isečene marinirane pečurke, čenove belog luka i dinstajte ispod poklopca dok ne bude gotovo. Po želji možete dodati i malo soka od pečuraka.
U suvom ugrejaom tiganju propržite brašno. Skinite sa vatre i stavite kaserolu da se ugreje. U nju stavite maslac i čim se rastopi dodajte zapečeno brašno. Mešajte energično, dok ne dobije zlatnu boju.
Skinite sa vatre i uz neprestano mešanje sipajte pavlaku, vratite ponovo na vatru i mešajte dva do tri minuta, pazite da ne zagori. Nakon toga pomešajte sos sa gotovim mesom stavite nekoliko kocica hladnog maslaca za sjaj i ukus.
Ukrasite na tanjiru, stavite obruč u sredinu, napunite ga jelom i dobro pritisnite. Pažljivo izvadite oruč da se ne raspadne dobijeni oblik.
Ukrasite sa strane strukom praziluka, napravljenih u obliku palme, dodajte stno iseckani zeleni deo dva struka mladog luka i sipajte od sosa. Uz ovako servirano jelo je odgovarajuče crno vino, recmo merlo.
Nazdravite lepim trenucima, podeljenih oko stola sa vašim bližnjim i prijateljima! Prijatno!