Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa pečurkama u sosu od kačkavalja

Svinjetina sa pečurkama u sosu od kačkavalja

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Svinjetina sa pečurkama u sosu od kačkavalja
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
04/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Prijatno sa jednim zaista raskošnim seoskim jelom koje stvara dodatnu domaću udobnost"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • pečurke - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 40 ml
  • maslac - 40 g
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • vegeta - 1 supena kašika
  • ZA SOS
  • kačkavalj - 300 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso naseckajte na komade.

Stavite ga u zagrejano ulje i pržite otprilike 5 minuta dok meso ne pobeli.

Sipajte otprilike 150 ml tople vode, poklopite i dinstajte svinjetinu otprilike 15 minuta.

Pečurke naseckajte na komade i dodajte ih u meso.

Stavite i maslac i dinstajte otprilike 10 minuta, nakon čega dodajte krupno naseckane glavice luka.

Začinite crnim biberom i vegetom.

Dobro izmešajte i dinstajte još 10 minuta.

Pripremite sos od kačkavalja tako što izrendate kačkavalj na rende i u njega dodate toplo sveže mleko, kašiku brašna i soli po ukusu.

Dobro izmešajte i dobijenim sosom zalijte svinjetinu sa pečurkama.

Svinjetinu sa pečurkama kuvajte još 10 minuta tako što često mešate.

Tako pripremljeno jelo sa svinjetinom i pečurkama u sosu od kačkavalja je gotovo.

Prijatno sa jednim zaista raskošnim seoskim jelom koji stvara dodatnu domaću udobnost!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: