Način pripreme
Svinjsko meso naseckajte na komade.
Stavite ga u zagrejano ulje i pržite otprilike 5 minuta dok meso ne pobeli.
Sipajte otprilike 150 ml tople vode, poklopite i dinstajte svinjetinu otprilike 15 minuta.
Pečurke naseckajte na komade i dodajte ih u meso.
Stavite i maslac i dinstajte otprilike 10 minuta, nakon čega dodajte krupno naseckane glavice luka.
Začinite crnim biberom i vegetom.
Dobro izmešajte i dinstajte još 10 minuta.
Pripremite sos od kačkavalja tako što izrendate kačkavalj na rende i u njega dodate toplo sveže mleko, kašiku brašna i soli po ukusu.
Dobro izmešajte i dobijenim sosom zalijte svinjetinu sa pečurkama.
Svinjetinu sa pečurkama kuvajte još 10 minuta tako što često mešate.
Tako pripremljeno jelo sa svinjetinom i pečurkama u sosu od kačkavalja je gotovo.
Prijatno sa jednim zaista raskošnim seoskim jelom koji stvara dodatnu domaću udobnost!