Način pripreme
Rerna - 200 stepeni:
U posudi pomešajte sastojke.
Krompir očistite od kore i isecite na duge ivice. Sipajte u posudu i pospite suvim začinima. Promešajte rukom.
Poređajte u veliki pleh, ne treba da se preklapaju, poređajte pojedinačno.
U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, izgnječen beli luk i bujon. Promešajte i sipajte preko krompira.
Pleh pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.
Izvadite iz rerne, skinite foliju i pospite grčkim tvrdim sirom Kefalotiri ili rendanim parmezanom.
Pečei krompir pecite jo 15-20 minuta dok ne dobije zlatnu boju ili dok se ne stvori korica.
Pospite peršunom.
Recept za mediteranske krompire iz rerne možete servirati kao prilog kao što sam ja servirala uz Fegato ala Veneciana, uz drugu vrstu mesa ili kao samostalno jelo.