Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina sa belim lukom i limunom

Piletina sa belim lukom i limunom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Piletina sa belim lukom i limunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Naješćemo se carski ovom aromatičnom piletinom, koja se priprema za ne više od pola sata"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • beli luk - 1 velika glavica + 3 čena
  • limun - 1 komad
  • so
  • biber
  • ruzmarin - 1 - 2 grančice
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • ulje - 80 ml
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije. U posudi promešajte sok od 1/2 limuna, izgnječene čenove belog luka (3 čena), maslinovo ulje, so, 1 kašičicu aleve paprike i izmrvljen ruzmarin.

Premažite piletinu ovom aromatičnom smesom i ostavite je ispod poklopca na 30-40 minuta u frižideru.

Zagrejte ulje u velikom tiganju. Stavite piletinu da se prži i ubacite nekoliko čenova belog luka sa ljuskom i jednu celu glavicu belog luka, kojoj ste samo odsekli gornji deo.

Okrenite piletinu da se isprži sa svih strana i dodajte režnjeve limuna. Ako vam se učini da je potrebno, dodajte još malo soli ili drugih začina po ukusu.

Prebacite posudu u rernu i pecite oko 10-15 minuta ili dok piletina ne bude gotova.

Veoam brz i ukusan recept. Nadamo se da će vam se dopasti ova piletina sa belim lukom i limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: