Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Sočne đuvečare sa svinjetinom i jajima

Sočne đuvečare sa svinjetinom i jajima

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Sočne đuvečare sa svinjetinom i jajima
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Nije samo đuvečara, već pravo umetničko delo sa ukusom i aromom, koja vas nikako neće ostaviti ravnodušnima"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g
  • pečurke - 150 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • sir - 300 g
  • kačkavalj - 250 g
  • paradajz sok - 1 pakovanje
  • jaje - 1 komad po đuvečari
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • kumin
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na male parčiće i marinira se u smesi od ulja i začina. Ostavlja se da upije arome bar 1-2 sata, nakon čega se zaprži u zagrejanom ulju sa svih strana. Dodaje se luk, isečen na polumeseca ili na sitno i dinsta se dok luk ne omekša.

Na dno svake đuvečare se stavlja po malo svinjetine sa lukom, odozgo se poređaju isečene pečurke i po malo sira, kačkavalj, paradajz sok. Začinjava se začinima.

Đuvečarice se peku na oko 190-200 stepeni, nakon čega se sklanjaju poklopci i razbiju se unutra po 2 jaja u svaku. Zapeku se još 10 minuta.

Posipaju se čubrom i alevom paprikom i đuvečare sa svinjetinom se serviraju tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: