Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Ukusne đuvečare sa svinjetinom i svežim pečurkama

Ukusne đuvečare sa svinjetinom i svežim pečurkama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Ukusne đuvečare sa svinjetinom i svežim pečurkama
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
10/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Koliko su ukusne - dovoljno da pojedemo dve i da pitamo za još - toliko"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 600 g
  • pečurke - 200 g
  • sir - 250 g ili više po izboru
  • kačkavalj - 250 g
  • paradajz sos - 4 - 5 kašika
  • luk - 1 - 2 glavice
  • jaja - po 2 komada po svakoj đuvečari
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • kumin
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su orijentaciono i mogu da se koriguju prema tome koliko ćete đuvečara da napravite.

Svinjsko meso se seče na sitno i marinira se 1-2 sata i marinadi po izboru. Nakon toga se zaprži skoro dok ne bude gotovo u zagrejanom ulju i prebacuje se u glinene đuvečare.

U masnoći od prženja se dodaje na polumesece isečen luk i zaprži se dok ne omekša. Dodaju se i pečurke, koje se takođe prže kratko.

Luk i pečurke se raspoređuju preko svinjskog mesa. Dodaju se ostali sastojci osim jaja, stavljaju se začini. Đuvečare sa svinjetinom se peku oko 30 minuta na 190-200 stepeni. Nakon toga se sklanjaju poklopci, razbijaju se jaja i dopeku se još desetak minuta.

Pre serviranja se posipaju čubrom i alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: