Način pripreme
U malu šerpu stavljamo vodu, šećer, maslac i vanilu. Stavljamo na vatru da se ugreje dok se šećer u maslac ne rastope, ne treba da provri.
U posudi prosevamo kakao i mleko u prahu. Postepeno i uz neprestano mešanje u suvu smesu dodajemo tečnu i toplu smesu.
Stvara se mnogo grudvica, ali to ne treba da vas brine. U drugoj posudi sa korpom, da bi bilo lakše sipanje u tegle, stavljamo veliku cediljku.
Postepeno sipamo od čokoladne smese i kašikom pomažemo da se ocedi bez ostataka. Na kraju je ostalo sasvim malo smese koju nisam uspela da procedim.
Glatku tečnu čokoladu sipamo u tri suve tegle i ostavljamo da se ohladi. Čuvamo u frižideru.
Dodajemo tahini od lešnika u domaću tečnu čokoladu i stavljamo na kraju u posudu sa proceđenom smesom i dobro promešamo.
Neka vam je slatko uz ovu odličnu domaću tečnu čokoladu!