Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Tečna čokolada»Domaća tečna čokolada sa kokosovim uljem

Domaća tečna čokolada sa kokosovim uljem

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Domaća tečna čokolada sa kokosovim uljem
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
11 min.
Porcije
2
"Ova domaća tečna čokolada je pogodna i za glaziranje mnogo različitih keto kolača i torti"

Potrebni sastojci

  • kokosovo ulje - 3 kašike
  • kokosova pavlaka - 2 kašike
  • crna čokolada - 200 g, 100 %
  • eritritol - 6 kašika
  • suncokretov lecitin - 1/4 kašike
  • cimet - 1/2 kašičice
  • esencija vanile - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo kokosovo ulje u odgovarajuću posudu i topimo ga na niskoj temperaturi.

Nakon toga dodajemo 2 kašike kokosove pavlake i dobro promešamo.

Pojačavamo ringlu do srednje temperature i dodajemo crnu čokoladu sa eritrolom.

Nakon što se čokolada dobro istopi i dobije se glatka i homogena smesa, sklanjamo je sa ringle, dodajemo suncokretov lecitin, cimet, esenciju vanile i promešamo veoma dobro.

Sipamo čokladu u posudice i ostavljamo je u frižideru oko 20 minuta da se ohladi i zgusne.

Po želji možete da dekorišete parčićima čokolade i listovima mente.

Ova domaća tečna čokolada je pogodna i za glaziranje mnogo različitih keto kolača i torti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: