Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski vrat sa povrćem u đuvečari

Svinjski vrat sa povrćem u đuvečari

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Svinjski vrat sa povrćem u đuvečari6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Plene ukusom i neodoljivom aromom - ove šnicle od vrata u đuvečari su pravo uživanje za čula"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (vrat)
  • krompir - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • paprika - 2 komada (crvena)
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • ulje - 50 ml
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • nana - 1 struk
  • peršun - 1/2 vezice
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na šnicle. Začinite ih solju i biberom i stavite u frižider bar na jedan sat.

Očistite i isecite svo povrće na krupno. Beli luk samo oljuštite. Stavite ih u posudu i začinite začinima.

U malo masnoće zapržite svaku šniclu kratko, tek toliko da se zapeče.

Na dno glinene posude stavite polovinu povrća. Preko njega poređajte polovinu šnicli. I drugi red poređajte na isti način.

Prelijte sve uljem i šoljom vode. Vodu možete da zamenite crvenim vinom.

Stavite đuvečaru u hladnu rernu, da ne popuca.

Pecite na 250 stepeni jedan sat, nakon toga smanjite temperaturu na 180 i kuvajte još 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: