Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjski vrat sa raznim povrćem

Svinjski vrat sa raznim povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Svinjski vrat sa raznim povrćem
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
23/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
325 min.
Porcije
6
"Kada bismo bili osuđeni na smrt i imali pravo na jednu poslednju želju - poručili bismo jednu porciju ove neverovatne svinjetine sa raznim povrćem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1200 g, celo parče, vrat
  • luk - 2 glavice, veliki
  • šargarepa - 3 komada
  • brokoli - 250 g
  • krompir - 500 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • beli luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • limun - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu za meso tako što u blender ili multipraktik stavite maslinovo ulje, sok od limuna, so, biber i alevu papriku, isečenu crvenu papriku, kumin, tri čena belog luka, origano i kurkumu. Sameljite sve i dobijenom marinadom nmažite parče mesa, napravite male proreze i namažite sa svih strana, rukama lepo utrljajte u meso i proreze.

Ugrejte rernu na 140-150 stepeni, pokrijte pleh folijom i stavite u rernu da se peče 5 sati. Očistite i isecite šargarepu i krompir na krupnije komade. Trećeg sata pečenja, izvadite pleh, pažljivo skinite foliju, stavite krompir i šargarepu, sipajte malo maslinovog ulja i ponovo pokrijte folijom. Stavite ponovo u rernu.

Čevrtog sata pečenja izvadite pleh, ponovo skinite foliju, stavite čenove belog luka, iskidaje brokoli na ružice, a luk isecite krupnije i dodajte ga. Ponovo pokeijte i nastavite da pečete još jedan sat na istoj temperaturi.

Na kraju izvadite pleh, premestite meso na tanjir i uvijte ga u foliju da se popari, ostavite ga tako nekoliko minuta, nakon toga ga isecite i servirajte sa povrćem.

Napomena: Recept je adaptiran od Loren Paskal. Preporučujem da dodate malo vina ili bujona za vreme pečenja, zato što iako je uvijeno u foliju povrće se isuši. Potpuno sam pratila recept, ali ipak bez tečnosti se isušilo i uhvatilo po plehu, zato kada stavite krompir sipajte i malo tečnosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: