Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečen svinjski vrat sa krompirom

Pečen svinjski vrat sa krompirom

Pečen svinjski vrat sa krompirom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Idite na sigurno i spremite kombinaciju svijetine sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 - 2 kg
  • svinjski vrat - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • ljutenica - 100 g
  • maslac - 50 - 100 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • kumin
  • crno vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke i duge komade, a zatim ga posolite.

U posebnoj posudi pomešajte začine - biber, alevu papriku, origano, kumin i dodajte im vino i maslac, pa dobro promešajte. Stavite meso u dobijenu smesu, pa ga dobro istrljajte.

Ostavite ga u frižider na 2 sata.

Krompir i šargarepu isecite na kolutiće, stavite ih u tepsiju, dodajte i komade mesa, spajte malo vode i ulja, posipajte preko so i alevu papriku, pa stavite tepsiju u rernu.

Pre nego što bude gotovo sve, izvadite i dodajte ljutenicu, malo promešajte i vratite tepsiju u rernu, da se još malo zapeče sve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: