Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski vrat sa krompirom

Svinjski vrat sa krompirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Svinjski vrat sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
6
"Za nas najukusniji deo praseta je svinjski vrat i kao dokaz toga prilažemo ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, svinjski vrat, celo parče
  • beli luk - 1 glavica
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • senf
  • žalfija - sušena
  • šargarepa - 1 komad, po želji
  • krompir - 5 komada
  • ulje - 7 - 8 kašika
  • vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite svinjetinu i špikujte je sa čenovima belog luka, tako što je dobro posolite i pospete biberom.

Natrljatje je dobro i preostalim začinima, blago je i namazavši. Stavite je u posudu sa poklopcem da odstoji u frižideru 24 sata.

Nakon toga se premešta u namazanu posudu za pečenje, doliva se šolja vina i stavlja se da se peče pod folijom oko 1 sat na 200 stepeni.

Nakon toga ga prelijte sosom iz posude. Dodajte očišćene i na krupnije isečene šargarepe i krompir.

Možete da dodate i luk po želji. Pokrijte ponovo folijom i stavite da se peče još 1 sat.

Sklonite na kraju foliju i prelijte ponovo sosom. Zapecite još desetak minuta da uhvati koricu odozgo.

Servirajte svinjski vrat sa krompir, isečen na parčiće i sa garnirungom od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: