Belo meso u čipsu

VecaVeca
Kuvar
372
10
1k
30
4
08/10/2020
"Vaš zadatak je samo da smislite kakav ćete prilog poslužiti uz ove fantastične šnicle "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za pohovanje
  • brašno - 150 g
  • prezle - 150 g
  • čips - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • Za prženje
  • ulje - po.potrebi
  • I još
  • pileće belo meso - 500 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso iseći na šnicle, a zatim ih posoliti. Jaje razmutiti.

U zasebnu possudu usuti brašno, a posebno sjediniti prezle i izmrvljen čips. Svaku šniclu uvaljati u brašno, zatim provući kroz umućena jaja i na kraju uvaljati u mešavinu prezli i čipsa.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Belo meso u čipsu služiti uz pomfrit, krompir pire ili neki drugi prilog- po želji.

Probajte, prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar