Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Lagani mus od patlidžana

Lagani mus od patlidžana

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2203k219
Lagani mus od patlidžana
Fotografije: marcheva14
1 / 3
19/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ne zaboravite tostirani hleb, koji treba da poslužite uz mus od patlidžana, jer je i on deo umetničkog dela"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
  • pavlaka - 100 ml
  • beli luk - 1/2 čena
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan nasecite na kriške, posolite ga i ostavite da se ocedi. Ako je prolećni patlidžan, nema potrebe da se cedi, on nije gorak.

Kriške obilno prelijte maslinovim uljem i pecite ih u plehu na 200 stepeni, dok patlidžan ne bude gotov.

Oljuštite ga i stavite unutrašnjost patlidžana u pasator, zajedno sa listovima peršuna, čenom belog luka. Pasirajte na manjoj brzini, uz polako dodavanje pavlake.

Izvadite smesu, dodajte nekoliko kapi soka od limuna po ukusu i ako je neophodno, dodajte malo soli.

Poslužite uz tostirani hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: