Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileći file sa pečurkama i sosom od kačkavalja

Pileći file sa pečurkama i sosom od kačkavalja

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pileći file sa pečurkama i sosom od kačkavalja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"File je zaista sočan, kada je spremljen u aromatičnom sosu, zato vam danas predlažemo da probate naš file koji pliva u sosu od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so
  • biber
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 struka, svež
  • pečurke - 250 g, šampinjoni
  • za sos od kačkavalja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kačkavalj - 300 g, narendan
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na parčiće i griluje se sa maslinovim uljem na gril tiganju ili u voku sa nelepljivim dnom. Začinjava se sa malo bibera i soli. Kada se meso zapeče, dodaju se sitno isečen luk i mladi beli luk, kao i pečurke, isečene na kriške.

Sastojci se kuvaju na umerenoj vatri dok ne budu gotovi, pri čemu se tiganj protrese sa vremena na vreme.

Kada su sastojci gotovi, prelivaju se svežim mlekom i narendanim kačkavaljem, a za zasićeniji ukus možete da koristite čedar.

Promešate, kuvate dok se kačkavalj ne istopi. Začinjavate sa malo čubra po želji i servirate pileći file sa pečurkama sa garnirungom po izboru - krompir pire, prženi krompir, povrće i drugo.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: