Način pripreme
Kora:
Rerna se zagreva do 180 stepeni. Kalup za pečenje se pokriva krugom od papira za pečenje prečnika 17-20 cm. Maže se iznutra preko papira.
U posudi se pomeša brašno, kakao, prašak za pecivo i so.
U velkoj posudi na velikoj brzini miksera se mute jaja sa šećerom i medom oko 10 minuta dok smesa ne postane gusta i ne utrostruči svoj obim.
Dodaje se vanila, pavlaka i kikiriki puter i muti se dok ne bude glatko. Dodaju se suvi sastojci, pri čemu se pažljivo meša gumenom špatulom.
Testo se sipa u priremljeni kalup. Peče se 40-50 minuta.
Kora za tortu se ostavlja da se ohladi na sobnoj temperaturi, pre nego što se iseče na tri ili četiri kore.
Krem:
U posudi se pomeša maskarpone, tečna pavlaka, fiksator za pavlaku i vanilin šećer. Muti se mikserom dok ne postane vazdušasto.
Sklapanje torte:
Ispečena kora se raseče horizontalno na tri ili četiri jednaka dela. Stavlja se prva kora u tanjir, odozgo se maže delom slatka od maline nakon toga kremom od pavlake i maskarponea. Tako se ređaju kore, slatko i krem preko njih. Na kraju namažite celu tortu sa maskarponeom preostalim kremom i ostavite je u frižideru. Ukrasite po vašem izboru.
Nek vam je slatko uz ovu jedinstvenu tortu sa maskarponeom i kikiriki puterom!