Način pripreme
Mutimo jaja i u njih namrvimo sir. Promešamo i dodajemo prašak za pecivo.
Pomešamo ulje sa istopljenim maslacem. Odvajamo malo za mazanje.
Stavljamo jednu koru na radnu površinu, mažemo masnoćom, odozgo stavljamo drugu koru, mažemo ponovo masnoćom i u jedan široki kraj stavljamo jednu ivicu nadeva.
Uvijamo u rolat, posle u puža i stavljamo u korpicu uređaja namazanu sa malo masnoće.
Na taj način spremamo još dva rolata i uvijamo oko prvog na klasičan način.
Mažemo odozgo ukusnu pitu savijaču masnoćom.
Pečemo na 200 stepeni 15 minuta.
Nakon toga pažljivo okrećemo pitu u tanjir i stavljamo nazad u korpicu, da se ispeče i sa druge strane.
Pečemo još 10 minuta na 200 stepeni.
Sjajana pita u er frajeru ispečena savršeno, ali se ne mrvi spolja i čudesno je meka iznutra.