Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Proteinski hlepčići sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Proteinski hlepčići sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

JoanaJoana
Kuvar
29368581
Proteinski hlepčići sa niskim sadržajem ugljenih hidrata
Fotografije: Joana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
19 min.
"I neka se dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata pretvori u povod da probate ove jedinstvene proteinske hlepčiće"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • belanca - 2 komada
  • sitan sir - 20 g
  • jogurt - 20 g, grčki (ceđeno ili kiselo mleko)
  • laneno brašno - 10 g
  • ovsene trice - 5 g
  • Za garniranje
  • avokado
  • dimljeni losos
  • paradajz
  • semenke (ili drugi sastojci po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje i belanca u posudici.

U njih dodajete ostale sastojke i mešate dobro dok se ne dobije homogena smesa, koju sipate u malu posudicu ili kutiju.

Stavljate je u mikrotalasnu rernu na 3-4 minuta (po želji možete da ispečete smesu i u rerni).

Nakon što je smesa već ispečena i vaš hlepčić jo gotov, izvadite ga i isecite ga na nekoliko tanjih kriški.

Na kraju garnirate proteinske hlepčiće sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa sastojcima po želji i servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: