Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Italijanski čizkejk sa maskarponeom i voćem

Italijanski čizkejk sa maskarponeom i voćem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Italijanski čizkejk sa maskarponeom i voćem
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Već znate da će voćni čizkejk sa maskarponeom biti uzbudljivo iskustvo za čula - u tipičnom stilu italijanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, običan
  • maslac - 100 g, istopljen
  • voće - 400 g, zamrznuto (trešnje, višnje, jagode), može i sveže
  • šećer - 75 g, kristal
  • pavlaka - 200 g, životinjska 40 - 45 %
  • želatin - 18 g
  • liker - 50 ml, limonćelo, može i da se zameni
  • maskarpone - 500 g
  • krem sir - 200 g
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se namrvi u blenderu, dok se ne pretvori u mrvice. Sipaju se u posudu i prelivaju se istopljenim maslacem - 100 g, i meša se, dok se ne pretvore u pesak. Sipaju se u kalup za tortu sa dnom koje se skida, postavljen papirom za pečenje. Pritiskaju se i stavljaju se u frižider na oko 30 minuta.

Zamrznuto voće se stavlja u šerpu sa 75 g šećera, na vatru na slab stepen, dok se šećer ne istopi. Dodaje se liker.

Želatin se natopi u 5-6 kašika vode, da nabubri, a nakon toga se sipa u toplo voće, sklanja se sa vatre i meša se, dok se ne istopi. Ne treba da provri smesa. Ostavlja se da se ohladi.

Pavlaka se muti u sneg.

Maskarpone i krem sir se mešaju mikserom na slaboj brzini i dodaje se šećer i pavlaka. Dodaju se i dve trećine voća i blago se meša u homogenu smesu.

Sipa se u kalup za tortu, zagladi se i odozgo se sipa i drugi deo voća po sredini torte.

Drži se u frižideru minimum tri sata.

Pri serviranju se blago posipa šećerom u prahu po želji.

PS: U šerpi sa voćem ima dosta soka, ali on se brzo steže u frižideru zbog želatina.

Koristilia sam keks Petit beurre.

Koristila sam miks zamrznutih višanja, trešanja i dodala sam sveže jagode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: