Način pripreme
Keks se namrvi u blenderu, dok se ne pretvori u mrvice. Sipaju se u posudu i prelivaju se istopljenim maslacem - 100 g, i meša se, dok se ne pretvore u pesak. Sipaju se u kalup za tortu sa dnom koje se skida, postavljen papirom za pečenje. Pritiskaju se i stavljaju se u frižider na oko 30 minuta.
Zamrznuto voće se stavlja u šerpu sa 75 g šećera, na vatru na slab stepen, dok se šećer ne istopi. Dodaje se liker.
Želatin se natopi u 5-6 kašika vode, da nabubri, a nakon toga se sipa u toplo voće, sklanja se sa vatre i meša se, dok se ne istopi. Ne treba da provri smesa. Ostavlja se da se ohladi.
Pavlaka se muti u sneg.
Maskarpone i krem sir se mešaju mikserom na slaboj brzini i dodaje se šećer i pavlaka. Dodaju se i dve trećine voća i blago se meša u homogenu smesu.
Sipa se u kalup za tortu, zagladi se i odozgo se sipa i drugi deo voća po sredini torte.
Drži se u frižideru minimum tri sata.
Pri serviranju se blago posipa šećerom u prahu po želji.
PS: U šerpi sa voćem ima dosta soka, ali on se brzo steže u frižideru zbog želatina.
Koristilia sam keks Petit beurre.
Koristila sam miks zamrznutih višanja, trešanja i dodala sam sveže jagode.