Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa voćem i kuahadom

Čizkejk sa voćem i kuahadom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Čizkejk sa voćem i kuahadom
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Slatka letnja bomba koja će eksplodirati svojim voćnim ukusom u vašim ustima Raskošna ponuda za letnji čizkejk, na kojoj se zahvaljujemo Doni Niki"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • kolač - 300 g, kupovni
  • sveže mleko - 50 ml
  • Za krem
  • pavlaka - 500 ml, slatka
  • kondenzovano mleko - 297 g (1 pakovanje)
  • slatki sitni sir - 400 g
  • kuahada - 3 kesice (može i želatim)
  • Preliv od borovnica
  • borovnice - 200 g
  • šećer - 100 g
  • Za preliv od trešanja
  • jagode - 200 g
  • trešnje - 100 g (očišćenje od koštica)
  • šećer - 150 g
  • Za dekoraciju
  • borovnice
  • jagode
  • menta - listići
* merne jedinice

Način pripreme

Kupovni kolač se seče na komade po 1 cm i ređa se u podesivi prsten prečnika 26 cm.

Zaliva se zagrejanim mlekom i stavlja se u frižider na sat vremena.

Od očišćenih, opranih borovnica pomešanih sa šećerom se pravi voćni preliv.

Na isti način se priprema i preliv od jagoda i trešanja.

Stavlja se u frižider ili u zamrzivač da se ohlade.

Slatka pavlaka se muti u krem, dodaje se kondenzovano mleko i sitni sir. Muti se kratko dok se ne homogenizuje i smesa se ravnomerno raspoređuje u tri posude.

Bela smesa se pomeša sa jednom kesicom kuahade, pripremljenim prema uputstvu na pakovanju.

Sipa se i izravna po kori kolača.

Stavlja se u frižider na otprilike 20 minuta.

U drugu posudu se dodaje 1/2 preliva od borovnica, muti se dok se ne dobije homogena smesa i dodaje se kuahada i sipa se na stegnuti beli sloj. Ponovo u frižider, sačeka se 20 minuta.

U treću posudu sa smesom od pavlake se dodaje preliv od jagoda i trešanja, meša se i dodaje se treće pakovanje kuahade.

Smesa se sipa na stenuti sloj od borovnica. Svež čizkejk se stavlja u frižider da se stegne.

Poslednji korak je da se zalije drugom polovinom koja je ostala od preliva sa borovnicama.

Dekoriše se svežim borovnicama, jagodama i listićima mente.

Čizkejk sa voćem i kuahadom se stavlja u frižider na 12 sati, nakon čega se skida prsten.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: