Način pripreme
Rerna - 150 stepeni:
Kalup za mafine i 12 komada paprinih kalupa
Trešnje očistimo od koštica, natopimo u rum prethodne noći. U posudi pomešamo brašno, so, kakao, sodu bikarbonu, mutimo žicom.
U posudi umutimo mekani maslac, vanilu i šećer dok ne dobijemo krem, mekan i dok ne pobeli, oko 5-7 minuta.
Dodajemo ulje i ponovo mešamo dok ne dobijemo tečnu smesu koja podseća na majonez. Dodajemo u porcijama smesu od brašna, smenjujemo sa mlaćenicom i završavamo brašnom. Posudu sastružemo odozdo spatulom.
Smesu rasporedimo u papirne kalupe, punimo 2/3. Pečemo na 150 stepeni oko 25/30 minuta.
Izvadimo iz rerne i ostavljamo da se potpuno ohladi, nakon toga sa ne mnogo debelom drveom ili drugom sličnom drškom probijamo tačno po sredini. Napunimo sa 1 - 2 konzervisane trešnje. Ostavljamo sa strane.
Pavlaku mutimo dok ne dobijemo mekane vrhove.
Krem sir pomešamo sa šećerom u prahu i vanilom dok ne dobijemo krem. Sipamo u pavlaku i ponovo mutimo na visokoj brzini dok ne dobijemo tvrde vrhove. Ako je slučajno smesa tečnija, stavljamo u frižider na oko 20 minuta.
Nakon toga napunimo špric srednje veličine sa zvezdastim nastavkom i uz njegovu pomoć stavljamo krem odozgo na svaki kapkejk. Za raskoš po sredini krema stavljamo po jednu svežu trešnju.
Čuvamo u frižideru.