Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Čokoladni kapkejk sa trešnjama i glazurom od krem sira

Čokoladni kapkejk sa trešnjama i glazurom od krem sira

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Čokoladni kapkejk sa trešnjama i glazurom od krem sira
Fotografije: marcheva14
1 / 6
11/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Ne želimo torte, ne želimo slatkiše, želimo da nam neko prirpemi ovaj Čokoladni kapkejk sa trešnjama i raskošnom glazurom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • kakao - 2 pune supene kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • šećer - 150 g
  • maslac - 50 g, na sobnoj temperaturi
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 1 komad, L
  • vanila - 1/2 kašičice, ekstrakt
  • mlaćenica - 120 ml
  • so - prstohvat
  • trešnje - 20 - 22 komada, sveže (sitnije)
  • rum - 3 supene kašike
  • glazura
  • krem sir - 150 g, filadelfija
  • pavlaka - 150 ml, 30 %
  • vanila - 1/2 kašičice, ekstrakt
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 150 stepeni:

Kalup za mafine i 12 komada paprinih kalupa

Trešnje očistimo od koštica, natopimo u rum prethodne noći. U posudi pomešamo brašno, so, kakao, sodu bikarbonu, mutimo žicom.

U posudi umutimo mekani maslac, vanilu i šećer dok ne dobijemo krem, mekan i dok ne pobeli, oko 5-7 minuta.

Dodajemo ulje i ponovo mešamo dok ne dobijemo tečnu smesu koja podseća na majonez. Dodajemo u porcijama smesu od brašna, smenjujemo sa mlaćenicom i završavamo brašnom. Posudu sastružemo odozdo spatulom.

Smesu rasporedimo u papirne kalupe, punimo 2/3. Pečemo na 150 stepeni oko 25/30 minuta.

Izvadimo iz rerne i ostavljamo da se potpuno ohladi, nakon toga sa ne mnogo debelom drveom ili drugom sličnom drškom probijamo tačno po sredini. Napunimo sa 1 - 2 konzervisane trešnje. Ostavljamo sa strane.

Pavlaku mutimo dok ne dobijemo mekane vrhove.

Krem sir pomešamo sa šećerom u prahu i vanilom dok ne dobijemo krem. Sipamo u pavlaku i ponovo mutimo na visokoj brzini dok ne dobijemo tvrde vrhove. Ako je slučajno smesa tečnija, stavljamo u frižider na oko 20 minuta.

Nakon toga napunimo špric srednje veličine sa zvezdastim nastavkom i uz njegovu pomoć stavljamo krem odozgo na svaki kapkejk. Za raskoš po sredini krema stavljamo po jednu svežu trešnju.

Čuvamo u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: