Način pripreme
Umutite maslac sa šećerom u prahu na krem. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog mutite.
Pomešajte kiselo mleko sa sodom. Dodajte ih u smesu od maslaca.
Prosejte brašno sa kakaom i dodajte u mlečnu smesu sa masalcem.
Dobro promešajte i na kraju dodajte sitno iseckane komadiće čokolade i ponovo promešajte.
Stavite kalupe za pečenje mafina i sipajte od smese do 2/3 od visine kalupa. Pecite oko 25 minuta na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Izvadite kalupe i ostavite da se ohlade.
Pripremite glazuru tako što umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte krem sir i promešajte. Na kraju dodajte dulce de leche i ponovo mutite dobro spatulo. Nemojte preterivati sa mućenjem mikserom, da glazura ne bi bila mnogo tečna.
Sipajte krem u špric i ukrasite hladne keksiće. Pospite kapljicama čokolade po želji.