Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od bundeve sa orasima, cimetom i glazurom od krem sira

Kolač od bundeve sa orasima, cimetom i glazurom od krem sira

Kolač od bundeve sa orasima, cimetom i glazurom od krem sira
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
9
"Iskoristite ukusnu bundevu i pripremite ovaj raskošni kolač"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g, pire
  • brašno - 250 g
  • šećer - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • ulje - 150 ml
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • đumbir - prstohvat u prahu
  • cimet - 1 kašičica, puna
  • za glazuru
  • krem sir - 120 g
  • kravlji maslac - 40 g, mekan
  • maskarpone - 100 g
  • šećer u prahu - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutute jaja i šećer dok ne dobijete mekan krem.

Dodajte pire od bundeve (nemojte prestajati da mutite) i ulje.

Sačekajte da se dobro pomešaju i dodajte sve suve sastojke.

Sipajte gotovu smesu u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite kolač od bundeve u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi.

U posudu stavite krem sir, kravlji maslac i maskarpone. Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite.

Namažite kolač glazurom. Isecite na kockice.

Stavite po parče oraha preko svakog i servirajte odmah kolač od bundeve sa orasima, cimetom i glazurom od krem sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: