Način pripreme
50 g lešnika sameljemo u blenderu. Čokoladu od 60 g i maslac stavljamo na paru da se rastope. Možemo i u mikrotalasnoj. Skidamo sa vatre i dodajemo 60 g nutele i mlevene lešnike. Mešamo dok ne dobijemo krem. Pokrivamo folijom i ostavljamo u frižideru 15 mintua da se stegne.
Od hladne smese uzimamo kašiku i oblikujemo loptice dlanovima. Radimo brzo da se ne topi čokolada. Poređamo na papir za pečenje. Na svaku lopticu zapodemo po jedan lešnik.
Rastopimo 200 g čokolade i svaku lopticu sa lešnikom potopimo samo osnovu. Poređamo na papir za pečenje na rastojanju jednu od druge i ostavljamo oko 20 minuta u frižideru da se stegnu.
Hladne čokoladne loptice poređamo na rešetku i prelivamo rastopljenom čokoladom.
Ostavljamo da se potpuno ohlade i poređamo u papirne kalupe.
Predstavljamo recept za originalne čokoladne bombone Baci (Poljubac), koje su odličnog ukusa lepe čokolade i mlevenih lešnika. Recept je lak i elementaran, ali to ne smeta da bude savršen.
Većina nas prilikom posete Italiji kada se vraća kupuje lepu uspomenu, ove predivne bombone koje se zovu Baci Perugina (Poljubac iz Peruđe).
Recept je za oko 12 bombona, pošto su izuzetnog ukusa ja sam napravila duplu dozu, ukupno 24-26 bombona.
Bombone imaju oko 20-21 gram.
Oblik bombona je sačuvan i ne menja se.