Način pripreme
Za Zukoto prvo pripremite želatin - prelijte ga sa 70-80 ml vode i ostavite ga da nabubri.
Žumanca se pomešajte sa skrobom i brašnom, umutite ih i razblažite sa malo mleka.
Preostalo mleko zajedno sa 200 g šećera stavite na šporet do ključanja. Sipajte ga u žumanca i vratite na ringlu. Krem se kuva dok se ne zgusne. Dodajte želatin i ostavite da se ohladi.
Belanca umutite u sneg sa preostalih 70 g šećera i sirupom od slatka od smokava.
Umutite ohlađeni krem i dodajte belanca.
Okruglu posudu prekrijte providnom folijom.
Na jednoj strani deo piškota isecite pod oštrim uglom. Uronite ih na nekoliko sekundi u kafu i poređajte na dno posude sa oštrim delom nadole.
Sipajte pola krema i stavite komade smokava i piškote.
Dodajte preostali krem, smokve i završite piškotama.
Zukoto stavite u frižider na nekoliko sati.
Okrenite na poslužavnik i pospite Zukoto sa piškotama kakaom.
Uživajte!