Način pripreme
Raditi mikserom.
Kalup za kolač 23/14 cm, prekriven folijom.
Polovinu količine malina - 200 g - pasirati u blenderu, sa vodom i šećerom. Procediti ih kroz cediljku, da bi se uklonilo seme. Ostaviti sa strane.
Maskarpone i kiselu pavlaku umutiti na niskoj brzini, dodati vanilu i pola količine šećera. Umutiti u glatak krem.
Želatin staviti u malo vode, da nabubri, pa ga zagrejati na pari, i polako i uz neprestano mešanje ga dodati u krem sa maskarponeom.
Belanca umutiti u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Špatulom smesu pažljivo dodati u krem sa maskarponeom.
Dno i zidove kalupa za kolač prekriti folijom. Pola krema sipati, i ravnomerno rasporediti.
4 piškota umočiti u sok od malina, i staviti ih preko krema, po dužini kalupa. Odozgo poređati i malo malina. Prekriti preostalim kremom i poravnati špatulom. Odozgo poređati ostale piškote jednu do druge, takođe umočene prethodno u sok od malina. Pritisnuti rukom i ostaviti 4-5 sati u frižideru.
Preostali želatin od pola kesice staviti u malo vode, da nabubri, da se zagreje na pari, i dodati ga u sok od malina, uz neprestano mešanje. Ukoliko u soku ima mrvica od piškota, prvo ga precediti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, i da se dobije preliv.
U pravougaoni tanjir okrenuti terin sa piškotama, ukloniti foliju i preliti prelivom. Odozgo poređati preostale maline.