Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana Testa»Male grickalice od lisnatog testa

Male grickalice od lisnatog testa

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Male grickalice od lisnatog testa
Fotografije: marcheva14
1 / 4
13/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
35
"Za doručak, za put ili gde god poželite, možete da pojedete ove slane grickalice - spasiće vam život u svakom trenutku"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list
  • sir - oko 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni, sa ventilatorom

Pleh pokriven papirom za pečenje.

Lisnato testo otvorite i isecite ga na široke trake po dužini - oko 3-3, 5 cm. Napravite male kvadrate od traka, koje možete da presavijete i da dobijete trougao. U svaki kvadrat stavite mali komad sira, preklopite ga i zapakujte trougao viljuškom, kako bi testo tokom pečenja naraslo i razlistalo se.

Možete da testo premažete i umućenim jajetom i da ga pospete semenkama ili začinima. Poređajte trouglove u pleh.

Pecite na 200 stepeni oko 13-15 minuta.

Grickalice, koje su izvrsne uz čašu belog vina.

Često se dešava dok koristite lisnato testo da vam jedan deo ostane neiskorišćen, a ne bi trebalo da ga ponovo zamrzavate. Upravo tako se rodila i ideja za ove grickalice, kao ostatak od pripreme drugog peciva.

Grickalice se spremaju brzo, nisu teške za pripremu, a u isto vreme su hrskave i veoma ukusne. Možete da ih napravite u različitim varijantama, sa semenkama, biljkama ili samo sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: