Način pripreme
Rerna - 200 stepeni, sa ventilatorom
Pleh pokriven papirom za pečenje.
Lisnato testo otvorite i isecite ga na široke trake po dužini - oko 3-3, 5 cm. Napravite male kvadrate od traka, koje možete da presavijete i da dobijete trougao. U svaki kvadrat stavite mali komad sira, preklopite ga i zapakujte trougao viljuškom, kako bi testo tokom pečenja naraslo i razlistalo se.
Možete da testo premažete i umućenim jajetom i da ga pospete semenkama ili začinima. Poređajte trouglove u pleh.
Pecite na 200 stepeni oko 13-15 minuta.
Grickalice, koje su izvrsne uz čašu belog vina.
Često se dešava dok koristite lisnato testo da vam jedan deo ostane neiskorišćen, a ne bi trebalo da ga ponovo zamrzavate. Upravo tako se rodila i ideja za ove grickalice, kao ostatak od pripreme drugog peciva.
Grickalice se spremaju brzo, nisu teške za pripremu, a u isto vreme su hrskave i veoma ukusne. Možete da ih napravite u različitim varijantama, sa semenkama, biljkama ili samo sa sirom.