Način pripreme
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Dobro bi bilo da svinjska mast bude mekana (ne istopljena).
U posudu stavite mast i šećer i promešajte. Možete i mikserom. Dodajte jaja, mešajući nakon svakog.
U kiselo mleko dodajte amonijačnu sodu kako bi se ugasila. Dodajte i njih.
Prosejte brašno i počnite da dodajete u porcijama. Na kraju stavite vanilin šećer, koru jedne pomorandže i čokoladne kapljice.
Umesite meko testo. Ostavite ga na 10 minuta.
Za to vreme dve tepsije obložite papirom za pečenje. Od testa izlomite loptice veličine male kajsije i uvaljajte u kristal šećer.
Po želji možete da stavite i po jedan orašasti plod (orasi, lešnici, bademi)
Šećerne kuglice u tepsije i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Ove gurabijice se peku dok ne postanu blago ružičaste.
Neka vam je slatko!